Cookies
Partille cup 2014

Elitens kravlegård

10/29/2014 10:52 AM |  AIF Håndbold |  Jakob Steffensen

Hos AIF Håndbold er det ikke resultaterne, men derimod det sociale, som er samlingspunktet for medlemmerne. Alligevel ærgrer man sig over, at man ikke kan holde på talenterne.

I snart 50 år er der blevet spillet håndbold i AIF Håndbold i Albertslund. Ifølge klubbens formand Dorthe Johansen er det det sociale, som har været klubbens omdrejningspunkt.

”Det, som altid har gennemsyret klubben, er det sociale. Så har der selvfølgelig var gode resultater hist og pist, men det er det sociale, som folk får folk til at vende tilbage, og som gør at folk bliver i klubben,” forklarer Dorthe Johansen, som selv er et godt eksempel på dette.

”Jeg har spillet siden jeg var en otte-ni år og jeg er 43 i dag. Dengang var det fordi min bror og mine forældre spillede. Så det var bare håndbold, det skulle være,” forklarer hun.

Blandt de sociale arrangementer er bowlingture, fællesspisninger, fester og overnatninger.

Klubben i klubben
I dag har man et samarbejde med Glostrup Håndbold under navnet AG Håndbold, hvor de mindre årgange har fælleshold, som træner begge steder. Dorthe Johansen vurderer, at man har omkring 24 fælles hold, men AIF selv har mellem otte og ti.

AG Håndbold kan lede tankerne hen på den tidligere eliteklub AG København, som flere gange vandt danmarksmesterskabet. AIF Håndbold var dog ikke selv for alvor en del af klubben, omend man nød godt af succesen.

”Det kørte sideløbende som en klub i klubben, hvor de spillede på en licens. I starten var der spillere herfra som spillede i AG København, men de blev hen af vejen skiftet ud. Men vi fik besøg af spillerne derfra, som eksempelvis kom her og trænede,” fortæller Dorthe Johansen.

Realistisk med eliteniveau i Albertslund
I dag er det højeste niveau i klubben 3. division for seniordamer og 1. division for ungdomsspillerne. Dorthe Johansen ser dog potentiale til mere.

”Jeg synes ikke, det er urealistisk, at vi får et eliteniveau herude. Når man ser på hvor mange, som er startet herude, og nu spiller på eliteniveau et andet sted, er det til at græde over. Det ville være bedre, hvis vi havde niveauet til at holde på dem. Men nu handler det så om, at lave noget som er supergodt for de næstbedste,” fortæller hun, og nævner de tidligere landsholdsspillere Peter Nørklit og Maybrit Nielsen som eksempler på talenter som stammer fra klubben af.

”Men eliteniveau kræver for eksempel, at man kan styrketræne og træne tre-fire gange om ugen, og det kan vi ikke tilbyde. Vi har ikke fem haller som i Roskilde. Så det handler om faciliteter og dermed også om penge,” siger Dorthe Johansen.

Motion og gode oplevelser
AIF Håndbold har længe haft et solidt medlemstal på omkring de 500, om end der har været en lille tilbagegang på det seneste - dog uden at det vækker bekymring.

”Der er andre mere individuelle fritidsinteresser ,som vinder frem på bekostning af foreningslivet. Men det er heller ikke fordi, vi som sådan har et mål om, at medlemstallet skal stige. Det handler mere om at give de unge nogle fantastiske oplevelser og noget motion,” fortæller Dorthe Johansen.

Hvis du ønsker at spille håndbold, kan du kontakte Dorthe Johansen på formand@aif-haandbold.dk eller 60691019 efter kl. 16.30. 


 

Delete item?