Cookies
Piger på Badmintonskole august 2023

Velkommen til sæson 2023-2024

8/8/2023 9:02 PM |  Køge Badminton Klub |  Linda Nielsen
Kære medlemmer af Køge Badminton Klub, forældre, mv.

En ny sæson er på vej. Når jeg ser, hvad vi har gang i bliver jeg glad. Der er så mange spændende aktiviteter, tiltag og tilbud at se frem til. Nedenfor er nævnt noget af det, ligesom der også er forskellige informationer og opfordringer.

Badminton Danmarks Talentcenter
Vi har den store glæde, at 7 af vores dygtige ungdomsspillere er udtaget til Badminton Danmarks Talentcenter i Slagelse. Det er:
• Elin Uhre
• Olga Stamm
• Bertram Brændsgaard
• Maya Neuhausen
• Buster Uhre
• Katrine Jørgensen
• Clara Uhre
Stort tillykke. Det er virkelig en glæde!

Upgradering for motionsspillere
I den forgangne sæson har vi besøgt vores motionshold og givet råd og forslag a la ”hvem ta´r den i midten”, osv. Det har vist sig at være en god ide. Det fortsætter vi med.

Sommertræning
Vi har i år igen haft sommertræning med fin opbakning. Det vil vi gentage næste sommer.

Badmintonskole
I sidste uge af sommerferien har vi igen vores traditionsrige sommerskole. Der er i år 36 tilmeldte. I år bliver det noget helt særligt med besøg af Hans Kristian Vittinghus. Det er i øvrigt torsdag, den 10. august kl. 12.30 at HK kommer forbi. Alle er velkomne til at kigge med.

Træningslejr
Vi gentager selvfølgelig vores traditionelle og succesrige træningslejr for alle klubbens ungdomsspillere.
Det er i år fra fredag den 29. september til søndag, den 1. oktober. Der skal trænes badminton, men der er også tid til hygge og utraditionelle aktiviteter. Sæt kryds i kalenderen.

DMU - ungdom
DMU er danmarksmesterskaberne i alle rækker, dvs. også i f.eks. U 13C. Det foregår i Grindsted og omegn i 12 forskellige. Turneringen er rigtig god socialt, bl.a. med overnatning på skole samt en række gode aktiviteter ud over badminton. Vi gjorde i år mere ud af det med forudgående forældremøde, mv. Der var fin opbakning med mere end 20 spillere og mange forældre, der bidrog til god stemning. Dertil flere af vores dygtige trænere. Det skal vi helt sikkert gentage.
I sæsonen vil DMU finde sted i Nyborg d. 5.-7. april 2024.

Trænermøde
Som afslutning på sæsonen afholdte vi fredag den 2. juni trænermøde, hvor året blev vendt, spillet bankospil, manuskripter til elevatortaler blev forfattet og der blev hygget. Vi var 22 trænere. Det er helt unikt, at vi har så mange ungdomstrænere, som jo gør det muligt at levere kvalificeret træning på alle niveau. Det blev nævnt, at vi arbejder med Elevatortaler. Meningen er, at vi udarbejder små taler/sætninger om badminton.
Badminton har så mange kvaliteter, som vi skal huske på: Bevægelighed, teknik, kondition, taktisk forståelse, piger og drenge kan spille sammen, både hold og individuelt, stor tvsport, dansk verdensklasse, det regner aldrig, kan spilles hele livet, osv.
Det må vi alle sammen gerne nævne, når vi bevæger os rundt i skolen, blandt venner, på vejen, osv.

Træning - ungdom
Vi har et stort og omfattende træningstilbud. Formålet er, at alle kan få det rigtige hold og føle sig hjemme uanset alder og niveau. Samtidig skal der være mulighed for at få nye udfordringer efter samråd med vores cheftræner Oliver Schlander. Alle ungdomsspillere skulle gerne have fået besked om hvilke træninger, de skal deltage på. Er der tvivl eller spørgsmål kan de rettes til ungdom@koegebadminton.dk.

Temaaftener
Vi har besluttet, at vi i sæsonen vil afholde temaaftener for ungdomsafdelingen med relevante emner. Det vil være for spillere og i visse tilfælde også forældre. Det kommer I til at høre mere om.

Rekruttering
Vi har længe talt om rekruttering. Det har resulteret i et samarbejde med DGI, hvor vi kontakter skoler og tilbyder at komme forbi og overtage idrætstimen. Vi vil så stille med en DGI-træner og vores egen Philip Randers. Vi har nu fået hul igennem til nogen skoler, og det bliver spændende at følge det videre forløb. Hensigten er, at børn, der synes badminton er sjovt, kan komme til træning hos os. Det bliver spændende at følge.

Kontingentopkrævning
Vi har gennem en periode etableret betalingssystem, som er fælles med padel. Der er efterhånden rigtig meget administrativt arbejde, og vi forsøger derfor at effektivisere det. Kontingentopkrævninger sker via Resasport/Resapayments. Har man tilknyttet et betalingskort, sker betaling helt automatisk (ligesom f.eks. Netflix). Hvis ikke, modtager du en mail med betalingsanmodning. Det er en sikker betalingsmåde og letter vores administration i klubben væsentligt. Mails modtaget fra Resaport er NO-REPLY - se vores hjemmeside for de korrekte mail-adresser. 

Nye medlemmer og spørgsmål om træning
Har du spørgsmål om medlemskab eller spørgsmål til det hold, du er tilmeldt, bedes du kontakte den afdelingsansvarlige, find mail - klik her 
 
Bolde, en gyser
Af årsregnskabet for 2022 fremgik, at vi forbrugt fjerbolde for kr. 210.000. Det er voldsomt.
Derfor må vi alle sammen bidrage til at få reduceret forbruget. Vi skal altså ikke skifte bolde af taktiske årsager, eller fordi trætheden melder sig. Jeg har også hørt om nogen, der skifter bolde, når der skiftes side.
Det skal gøres bedre. Lad os hjælpes ad! Tænk også på de stakkels gæs.

Rekruttering til udvalg og opgaver
Der sker rigtig meget i vores klub, og rigtig mange yder en stor indsats. Der er behov for flere hænder til udvalgte opgaver. Vi hører derfor gerne, hvis nogen kunne tænke sig at bidrage. Det kan f.eks. være at sidde ved dommerbordet ved vores turneringer, være holdleder for et af vores mange ungdomshold, sidde med i et sponsor- eller festudvalg, bidrage til vores kommunikation, mv.
Tag endelig fat i vores ungdomsformand Anders Stamm Kristensen (mobil 2459 6123/anders.stamm.kristensen@gmail.com) eller undertegnede. På forhånd tak.

VM Badminton
Som de fleste nok har bemærket, er der VM i Danmark fra 21-28. august i Royal Arena. Der er ingen tvivl om, at det kommer til at være en god promovering af vores sport. Det er første gang badminton skal spilles i den smukke og store arena. På jungletrommerne lyder det, at billetsalget går rigtig godt med udsolgte dage. Det er godt af økonomiske årsager, men i høj grad også, at der vil være stor opbakning til vores danske spillere.

Medaljeoverrækkelse VM
I forbindelse med VM en sjov detalje. Yulia, vores ukrainske træner og spiller, er ansat i Badminton Danmark i perioden frem til VM. Hun er bl.a. ansvarlig for hjemmeside, mv. Hun har sørget for, at det er unge badmintonspillere fra Køge BK, der skal deltage i medaljeceremonien, altså bære medaljer frem, til den person, der konkret skal overrække. Det betyder jo world wide tv-dækning, tilskuerposition på første række, officiel uniform, osv.

Ungdomsturneringer
Efter et par års ophold skal vi igen i sæsonen afholde turneringer. Tre endda. Det kræver virkelig noget af os. Det er ikke svært, men kræver først og fremmest hænder, se gerne under ”Rekruttering til udvalg og opgaver”. Vi synes, at det er væsentligt at bidrage til, at de unge kan komme ud at spille turneringer.
Det er virkelig udviklende og lærerigt på så mange planer. Og det gode klassifikationssystem sikrer, at der er noget for alle fra begynder til elite.

Badminton på Toppen
Begynderturneringen ’Badminton på Toppen’ (BpT) – for nye spillere 8-12 år - afholdes i Ravnsborghallen i Køge. Det er søndag d. 19. november 2023. Og i 2024 er der også BpT i Solrød og Karlslunde, som vi samarbejder med. BpT er er tryg start på at spille rigtige kampe med spillere fra andre klubber.

Holdkampe - ungdom
I Køge BK lægger vi stor vægt på holdkampe. Det er vigtigt, at vores børn også oplever glæden og fællesskabet ved at være med på et hold. Alle kampe er lige vigtige, piger og drenge kan være på samme hold, og ofte med tilskuere på bænkene. Og der er holdturnering på alle niveauer.

Klubmesterskaber - ungdom
HUSK allerede nu at sætte X i kalenderen til årets festdag med Klubmesterskabet d. 6. januar 2024.

Køge Festuge 2023
Igen i år har vi meldt os til at være frivillige ved Køge Festuge, som jo i år skal foregå i Lovparken. Det giver penge til klubkassen. Det plejer at være festligt, ikke mindst da der jo er musik til arbejdet. Dertil er det med til at samle klubben.
Har du lyst til at være med på holdet kan du kontakte Philip Randers, vores seniorformand, på mobil 6173 2366.

Padel
Køge Badminton Klub er jo medejer af Køge Padel Center og driver Køge Padel Klub. Som mange er klar over arbejder vi sammen med vores partnere Ravnsborghallen og Firmaidræt Køge på at få bygget en hal over de fire nyeste padelbaner. Det er - og har været - en lang proces. Det skrider dog fremad og lige før ferien fremsendte vi byggeansøgning til Køge Kommune.

Udendørssæsonen er kommet fint i gang og vi ligger over budgettet. Det er meget tilfredsstillende, ikke mindst fordi det handler om beløbene skal bruges som udbetaling til hallen. Der er fuld gang i aktiviteterne med mange holdkampe, nye initiativer som ”Early Bird”, boldkanon, klubturneringer, Ranglisteturnering, træning med træner, som vi har uddannet, osv.

Og husk at medlemmer af Køge Badminton Klub får rabat, når I spiller padel. Dertil er vores slagteknik jo noget helt særligt.

Velmødt alle sammen.

Vi ses i hallen. Og husk: Kort serv, med frem!

Steen Fladberg, formand, mobil 2332 8395
PS I er alle velkommen til at kontakte mig med kommentarer og spørgsmål!





 
Eksempler: Allskin.dk - Hudpleje og parfurmer | ConCor - IT-konsulenter



Delete item?